Macbay gebruikt cookies: Wij maken gebruik van cookies, bij gebruik van deze website gaat u hiermee automatisch akkoord.

Specialisatie

Mac Bay heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in financieel, juridisch en beëdigd vertalen. Daarnaast verzorgen we ook vertalingen voor zakelijke en commerciële uitingen en wervende teksten. We werken niet alleen vakkundig, maar leveren ook teksten die precies de juiste toon aanslaan en goed leesbaar zijn.

 • Vertaling Nederlands
 • Vertaling Engels
 • Vertaling Frans
 • Vertaling Spaans
 • JURIDISCHE VERTALINGEN

  Mac Bay is een betrouwbaar juridisch en beëdigd vertaler. We verzorgen juridische vertalingen op alle rechtsgebieden, zoals contracten, gedragscodes, statuten, algemene voorwaarden, jurisprudentie, vonnissen, dagvaardingen, beroeps- en gedragscodes en richtlijnen.

  FINANCIËLE VERTALINGEN

  Mac Bay staat bekend als dé vertalerspecialist van financiële teksten. Onze vertalers zijn native speakers die een relevante opleiding hebben gevolgd en/of werkzaam zijn geweest in accountancy of de financiële wereld. Zij hebben gedegen inzicht in de regels en terminologie van de financiële verslaglegging en houden hun kennis continu up-to-date.

   

  Mac Bay verzorgt de vertalingen van onder meer jaarverslagen en jaarrekeningen, financieel-technische brochures en prospectussen, fiscale rapportages, analyses en adviezen, sociale jaarverslagen, verzekeringsoffertes en -polissen, pensioenregelingen, persberichten, analistenrapporten en presentaties, websites en marktberichten.

  REDACTIEWERK EN WERVENDE KOPIJ

  Redactiewerk

  Soms kan een tekst nog een extra paar ogen gebruiken. Of het nu een gaat om het zetten van de laatste puntjes op de i of een volledige revisie, ook dan kunt u bij Mac Bay terecht.

   

  Wervende kopij

  Sommige van onze vertalers zijn ook bekwame copywriters. Dit talent komt goed van pas. Wanneer een tekst in de doeltaal moet sprankelen en op alle niveaus tegelijk moet aanspreken, weten onze copywriters de boodschap over te brengen – in kopij die niet vertaald klinkt. De kunst is om daarbij ook trouw te blijven aan de intentie van de oorspronkelijke tekst.

  Onze insteek is dus niet alleen om vakkundig en nauwkeurig te werken. We leveren teksten die precies de juiste toon aanslaan, overtuigen en prettig leesbaar zijn.

  BEËDIGDE VERTALINGEN

  Sommige (overheids)instellingen vereisen dat vertalingen gewaarmerkt zijn. Voor officiële stukken zoals geboorte- en huwelijksakten, vonnissen, uittreksels KvK, samenlevingscontracten, diploma’s en echtscheidingsaktes is een beëdigde vertaling vaak noodzakelijk.

   

  Mac Bay vertaalt en beëdigt uw officiële zakelijke en persoonlijke documenten adequaat en volgens de geldende regels. Desgewenst verzorgen we ook een apostille of legalisatie voor de beëdigde vertaling.

  SPOEDVERTALINGEN

  Mac Bay krijgt regelmatig opdrachten die gisteren al klaar hadden moeten zijn. Vaak komen er op het allerlaatste moment nog correcties of aanpassingen die snel vertaald moeten worden. Samen met u wordt daar altijd een creatieve en passende oplossing voor gevonden.

   

  Het is natuurlijk beter om van tevoren tijd te reserveren. Maar spoed valt niet altijd te vermijden. En dus zijn we vierentwintig uur per dag telefonisch te bereiken. Ook in de weekenden.